Waarom Keyboardles?

We begrijpen allemaal dat een muziekstudie en muziekbeoefening een mooie creatieve en emotionele uitlaatklep is voor jong en oud. Ook weten we hoeveel plezier muziek maken en beluisteren kan geven, want muziek kan ons allemaal soms erg diep raken.

Het is wellicht minder bekend dat er juist tegenwoordig erg veel belangstelling is van de wetenschap voor de effecten die muziekstudie en beoefening heeft op ons hele wezen.

Het blijkt nl. dat muziekstudie vele voordelen heeft voor veel aspecten van de ontwikkeling van uw kind (overingens beperkt het effect zich niet alleen tot kinderen).

Onderzoek heeft aangetoond dat muziekstudie het vermogen in kinderen stimuleert om logisch te redeneren en om structuren te bevatten. Op meerdere niveaus is het verband met wiskunde duidelijk bewezen.

Keyboardles aan huis.

Muziekbeoefening is een ‘helebreinsactiviteit‘ (d.w.z. dat muziek geen eigen centrum in de hersenen heeft, maar juist vele andere hersengebieden gebruikt en ontwikkelt), nieuwe neurologische verbindingen worden aangemaakt en de verfijnde motoriek wordt steeds beter.

Ook stimuleren de subtiele nuances van muziek de intelligentie en helpen de emotionele ontwikkeling van het kind. Een kind leert d.m.v. muziekstudie problemen op te lossen en hindernissen te overkomen en ook discipline en zelfvertrouwen op te bouwen.

Geplaatst in Extra informatie.